Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Sju företag kör skolskjuts i tolv Värmlandskommuner – storslam för Nobina

Skolskjutsskylt1-300x24611Nu har Värmlandstrafiks styrelse beslutat vilka företag som ska köra skoltrafiken i tolv av Värmlands kommuner. Upphandlingen överklagades ursprungligen till förvaltningsrätten, men nu är alltså avtalen utom för Arvika kommun påskrivna och klara.

Avtalet är på tio år med två möjliga optionsår och trafiken startar vid tidtabellskiftet i december 2015. Uppdraget går till sju olika entreprenörer: Nobina, Nettbuss, Arvika Eda Taxi, Kils busstrafik, Förenade Buss, Grums Taxi och Charterbuss.

Den stora vinnaren i upphandlingen är Nobina som vinner trafik för omkring 80 miljoner kr och cirka 90 bussar. Det gäller skoltrafiken i Eda, Filipstad, Grums, Hagfors, Kristinehamn, Munkfors, Storfors, Sunne, Torsby och Årjäng.
Sammantaget blir detta det största skolskjutsavtalet i Nobinas historia.

Sedan tidigare finns avtal med de entreprenörer som kör skoltrafiken i Hammarö och Forshaga kommuner.

Upphandlingen för Arvika kommun är fortfarande inte avgjord och Värmlandstrafik organiserar inte den separata skoltrafiken i Karlstads kommun.

Taggat som: , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)