Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Somnade vid bussratten – sparkad och dömd

Villkorlig dom, dagsböter samt skadestånd blev domen för en bussförare i Göteborg som somnade bakom bussratten och körde av vägen.

Villkorlig dom, dagsböter samt skadestånd blev domen för en bussförare i Göteborg som somnade bakom bussratten och körde av vägen.

En bussförare vid Keolis i Göteborg som somnade bakom bussratten och körde av vägen har dömts för vårdslöshet i trafik och grovt vållande till kroppsskada. Dessutom har han blivit uppsagd av sin arbetsgivare.

Det var i vintras som den den 33-årige bussföraren somnade bakom ratten och körde av vägen. Ombord på bussen fanns 17 passagerare. En av dessa ramlade, slog i huvudet och drabbades av hjärnblödningar och andra huvud- och ansiktsskador.

Tingsrätten anser att föraren var alldeles för trött för att köra buss och enligt en övervakningsfilm var föraren mycket nära att somna flera gånger under färden.

Orsaken till tröttheten var att föraren hade dubbelarbetat och arbetat som inhyrd montör på Volvo fram till strax efter midnatt. Därefter började han sitt pass på Keolis drygt fyra timmar senare. Olyckan inträffade fyra timmar in på hans förarpass.

Föraren fick en villkorlig dom samt 9000 kronor i dagsböter, förutom 3000 kronor i skadestånd till den skadade passageraren. Domen gäller vårdslöshet i trafik samt grovt vållande till kroppsskada.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)