Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Christer G Wennerholm får gå – ersätts av Kristoffer Tamsons

Kristoffer Tamsons(M) tar över som trafiklandstingsråd i Stockholms län och ordförande för trafikförvaltningen (dvs SL). Foto: Moderaterna.

Kristoffer Tamsons(M) tar över som trafiklandstingsråd i Stockholms län och ordförande för trafikförvaltningen (dvs SL). Foto: Moderaterna.

Det blir skifte på den tyngsta posten i svensk kollektivtrafik. Efter åtta år som trafiklandstingsråd i Stockholms landsting får Christer G Wennerholm(M) lämna posten. Han efterträds av den betydligt yngre partikamraten Kristoffer Tamsons. Posten som trafiklandstingsråd i Stockholm innebär att man är den högste politiskt ansvarige för mer än hälften av landets totala kollektivtrafik.

Skiftet på trafiklandstingsrådsposten blev klart på torsdagskvällen då den moderata landstingsgruppen i Stockholms läns landsting möttes för att utse de moderata landstingsråden för den kommande mandatperioden.

Kristoffer Tamsons är född 1976 och har en gedigen politisk erfarenhet. Åren 2006 – 2012 var han stabs- och planeringschef samt talskrivare hos statsminister Fredrik Reinfeldt.

Innan dess var han under åren 1999 – 2003 landstingsrådssekreterare i Stockholms läns landsting och arbetade då bland annat nära det dåvarande trafiklandstingsrådet Elwe Nilsson(M).

2012 blev Kristoffer Tamsons seniorkonsult inom public affairs hos PR- och kommunikationsbyrån Halvarsson & Halvarsson. Hösten 2013 utnämndes han till kanslichef och valledare för (M) i Stockholms läns landsting.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)