Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt biljett- och realtidssystem till Västmanland

Västmanland köper nytt system för biljett- och realtidsinformation. Foto: Ulo Maasing.

Västmanland köper nytt system för biljett- och realtidsinformation. Foto: Ulo Maasing.

Kollektivtrafikmyndigheten i Västmanland har gett Sundsvallsbaserade TriNorth Solutions tillsammans med det Estniska företaget Ridango AS i uppdrag att leverera en helt ny teknisk lösning för betal- och biljettsystem samt realtidsinformation.  Avtalet, som är värt drygt 25 miljoner kronor löper på fem år och innebär att man helt byter ut det nuvarande biljett- och realtidssystemet mot TriNorths molnbaserade.

Resenärerna kommer bland annat få möjlighet att enkelt köpa och ladda sina resekort på dator, läsplattan eller mobilen via Internet.

Resenärerna kommer även att kunna följa bussarna i realtid och på bildskärmar i bussar och på Västerås busshållplatser. Utrop och visuell information kommer underlätta för alla resenärsgrupper. Därutöver kommer kort och biljetter finnas tillgängliga att köpa och ladda på fler försäljningsställen än tidigare.

TriNorth Solutions AB och Ridango AS har tidigare levererat liknande systemlösningar till Region Gotland och flera större orter och län i Estland, bland annat till huvudstaden Tallinn.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)