Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Allt under ett tak i Västmanland

Västmanland får vid årsskiftet en ny, gemensam organisation för både vanlig och särskild kollektivtrafik. Foto: Ulo Maasing.

Västmanland får vid årsskiftet en ny, gemensam organisation för både vanlig och särskild kollektivtrafik. Foto: Ulo Maasing.

Från och med årsskiftet bildar Västmanlands Samtrafikförbund och Kollektivtrafikförvaltningen i Landstinget Västmanland en ny gemensam organisation.  Verksamheten kommer att bedrivas inom Kollektivtrafikförvaltningen.

Samtrafik är ett kommunalförbund för gemensam planering och drift av bland annat sjukresor, färdtjänst och skolskjutsar. Medlemmar i Samtrafik är Västerås, Sala, Hallstahammar och Surahammar kommuner samt Landstinget Västmanland.

Tidigare under 2014 fattade medlemmarna beslut om att Samtrafik ska bilda en ny gemensam organisation med Kollektivtrafikförvaltningen i Landstinget Västmanland.

Man hoppas att med den nya organisationen effektivare ska kunna använda de resurser för trafikplanering, kundkontakt och upphandling som finns hos de båda tidigare organisationerna. Bland annat kommer en samlokalisering i gemensamma lokaler att ske under senvintern.

–  Målsättningen är att kunna samordna båda verksamheterna, och på så sätt hitta effektivare lösningar i både trafikplaneringen och Kundcenterdelarna, berättar Maria Linder förvaltningschef.

För resenärer och övriga intressenter innebär den nya organisationen inga förändringar.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)