Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Anropsstyrd skilsmässa i Örebro

Taxi Kurir och Region Örebro län går skilda vägar. Foto: Sven Ängermark.

Taxi Kurir och Region Örebro län går skilda vägar. Foto: Sven Ängermark.

Efter vad som i andra sammanhang brukar kallas lång och varaktig söndring blev det idag klart att Region Örebro län och TaxiKurir har träffat en överenskommelse gällande anropsstyrd samordnad trafik.  Det gällande avtalet mellan parterna sägs upp och att en ny upphandling av aktuell trafik påbörjas.

Region Örebro Län och TaxiKurir gemensamt har bestämt sig för att avtalet för anropsstyrd och samordnad Trafik åren 2014-2019 ska upphöra att gälla. Anledningen till avslutet är att parterna har olika syn på hur avtalet ska tolkas vilket för Region Örebro län inneburit en trafik som kraftigt avvikit från förväntningarna.

En ny upphandlingsprocess är inledd och Region Örebro Län räknar med att ett nytt avtal med trafikleverantör ska vara i drift våren 2016. TaxiKurir kommer att fortsätta leverera trafik till dess att nytt avtal har tecknats. Region Örebro län och TaxiKurir är överens om att säkerställa en trygg och säker leverans av trafik under denna övergångsperiod.

– Vi kommer efter upphandling teckna ett nytt avtal som vi räknar med kommer träda i kraft under nästa vår. Till dess har vi skapat en organisation för att hantera eventuella kommande frågetecken, säger Petter Arneback, regional utvecklingsdirektör vid Region Örebro län.

– Det är bra att vi har hittat väg framåt som vi är överens om, vårt fokus är att ha en fungerande trafik med en bra service till våra resenärer, säger Mats G

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)