Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Facket om avgående SL-chefen: ”Kan inte bli sämre”

Sågas av facket. Foto: Ulo MAasing.

Sågas av facket. Foto: Ulo MAasing.

Fackförbundet Seko sågar SL-chefen Anders Lindström sedan denne sagt upp sig i kölvattnet efter Hongkongskandalen. ”Det kan i varje fall inte bli sämre”, säger Johnny Nadérus, vice ordförande i Seko Stockholm till Svenska Dagbladet. Han hävdar att samarbetet mellan SL och de fackliga organisationerna Seko och Kommunal försämrades så fort Lindström tog över vd-posten på SL år 2012.

– Han har inte lyssnat. Han har avskurit sig all information om bristande arbetsmiljö och säkerhetsaspekter i tunnelbana och liknande, säger Nadérus.

Den tillförordnade chefen för trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting, Ragna Forslund, kommer nu att upprätthålla chefsjobbet i förvaltningen liksom vd-posterna i SL och Waxholmsbolaget tills en ordinarie efterträdare till Lindström har utsetts. Till TT säger landstingsdirektören Toivo Heinsoo att han räknar med att det tar 6 – 9 månader att rekrytera en ny chef.

Även trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons kommenterar nu Hongkongskandalen och Lindströms avgång.

– När sådana här saker inträffar tycker jag att det är rimligt att det får konsekvenser och jag kan bara konstatera att det i det här fallet har fått konsekvenser, säger han till TT.

Share Dela

Taggat som: , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)