Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL-chefen går efter Hongkongskandalen

SL-chefen Anders Lindström har sagt upp sig i kölvattnet efter Hongkongskandalen. Foto: Ulo Maasing.

SL-chefen Anders Lindström har sagt upp sig i kölvattnet efter Hongkongskandalen. Foto: Ulo Maasing.

Det är nu klart att Anders Lindström, vd för Storstockholms Lokaltrafik (SL) och chef för trafikförvaltningen vid Stockholms läns landsting går. Enligt ett kortfattat pressmeddelande från landstinget i Stockholm har Lindström sagt upp sig från sin tjänst som chef för trafikförvaltningen, VD för SL och Waxholmsbolaget.

Anders Lindströms anställning som vd och förvaltningschef avslutas efter avtalsenlig uppsägningstid på sex månader. Anders Lindström får lön under uppsägningstiden men ingen ytterligare ersättning.

– Jag kommer nu att ta första stegen för att inleda rekryteringen av en efterträdare, säger landstingsdirektör Toivo Heinsoo. Ragna Forslund är i nuläget ställföreträdande chef för trafikförvaltningen, VD för SL och Waxholmsbolaget.

Anders Lindström stängdes av från sin tjänst den 7 maj sedan han gripits för stöld på Hongkongs flygplats. Senare dömdes han också för gärningen.

Lindström är den femte vd:n för SL på åtta år.

Lindström lämnade in sin avskedsansökan till landstingsdirektören på måndagskvällen. Han kommer också att lämna de styrelseuppdrag han har haft vid sidan av vd-tjänsterna och tjänsten som förvaltningschef.

Det gäller dotterbolag till SL, men också ordförandeposten i Trafik i Mälardalen liksom styrelseuppdraget i Samtrafiken i Sverige.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)