Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förre SJ-chefen ny styrelseordförande i Keolis

Förre SJ-chefen Jan Forsberg blir ny styrelseordförande för Keolis Sverige AB. Foto: Keolis.

Förre SJ-chefen Jan Forsberg blir ny styrelseordförande för Keolis Sverige AB. Foto: Keolis.

Keolis Sverige AB får ny styrelseordförande. Det är den tidigare SJ-chefen Jan Forsberg som tar över efter den hittillsvarande ordföranden Lars Nordstrand som har valt att trappa ner, men som kommer att finnas kvar som rådgivare inom Keoliskoncernen.

Bakgrunden är att Keolis i januari presenterade sina planer på att expandera sin verksamhet i Sverige genom att starta ett nytt affärsområde inriktat på spårtrafik. Jan Forsberg har lång erfarenhet från detta område efter tio år som verkställande direktör och koncernchef i SJ och dessförinnan inom olika ledande positioner hos SAS.

– Det är en spännande tid att få komma in i företaget. Min bild av Keolis är att man utifrån ett resenärsperspektiv arbetar systematiskt för att säkerställa kvalitén och säkerheten. Keolis har en tydlig målsättning att fortsätta växa och etablera sig inom spårtrafik och där vill jag kunna bidra, säger Jan Forsberg.

Sedan i vintras har Keolis byggt upp en helt ny organisation med inriktning på spårtrafik. Flera nyckelpersoner har rekryterats och utöver den svenska organisationen har Keolis tillgång till experter från den globala koncernen och SNCF.

– Med Jan faller ytterligare en viktig pusselbit på plats i vår fortsatta expansion. Hans erfarenheter och kunskap kommer vara viktiga i vår målsättning att fortsätta vinna nya kontrakt, säger Magnus Åkerhielm, vd Keolis.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2019 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)