Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart för avtal i Dalarna

Dalatrafik2Den stora upphandlingen av busstrafiken i Dalarna tycks ha satt punkt för turerna med flera år av överklaganden, direktupphandlingar och rättsliga turer när det gäller kollektivtrafiken i regionen. Den tio dagar långa avtalsspärren efter Region Dalarnas tilldelningsbeslut har nu löpt ut och förvaltningsrätten i Dalarna har inte fått in någon begäran om överprövning.

Det betyder att det nu är grönt ljus för Dalatrafik att skriva avtal med de båda företag som vann upphandlingen, som vi tidigare rapporterat om, nämligen Keolis för tätortstrafiken i Falun och Borlänge och samverkansbolaget SamBus för övrig busstrafik i Dalarna.

Det nya trafikavtalet gäller i tio år med möjlighet till förlängning i 1 + 1 år. Trafikstarten äger rum i juli nästa år.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)