Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busshållplatsen flyttar in i biblioteket

Busshållplats inne i biblioteket? Jojomensan – med elbuss går det! Foto: Volvo.

Busshållplats inne i biblioteket? Jojomensan – med elbuss går det! Foto: Volvo.

Den här veckan går det att bokstavligt talat åka buss rätt in i biblioteket i Göteborg. Under Volvo Ocean Race i Göteborg den 21 – 28 juni kommer de eldrivna bussarna på den nya busslinje 55 att ha en inomhushållplats i Frihamnen – inne i en specialbyggd hållplats, utformad som ett riktigt bibliotek.  Trafiken på den unika elbusslinjen i Göteborg hade premiär förra veckan.

Volvo har tillsammans med Stadsbiblioteket byggt en tillfällig hållplats i form av ett bibliotek i Frihamnen. Syftet är att visa visa vilka möjligheter som ges med tysta, utsläppsfria bussar. I biblioteket kan besökare låna böcker och läsplattor av bibliotekarier från Stadsbiblioteket och slå sig ner en stund för att läsa eller lyssna på ljudböcker – precis som i ett riktigt bibliotek.

– Att kombinera busshållplats och bibliotek under Volvo Ocean Race är en spännande idé. Här får vi möjlighet att möta många människor från alla delar av staden och nya besökare kan upptäcka vad våra bibliotek kan erbjuda, säger Stadsbibliotekets chef Christina Persson.

–  Eldrivna, tysta och avgasfria bussar skapar nya möjligheter för kollektivtrafiken. Utan buller och luftföroreningar går det att köra närmare platser där människor rör sig, till och med inomhus. För att visa hur det kan fungera har vi byggt en tillfällig hållplats i form av ett bibliotek, berättar Håkan Agnevall, vd på Volvo Bussar.

Biblioteket i Frihamnen kommer att vara öppet dagligen 10.00 – 23.00.
Personal från bussoperatören Keolis kommer att finnas på plats för att guida resenärer och informera om de eldrivna bussarna, nya busslinje 55 och det bakomliggande samarbetet, ElectriCity.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)