Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norrländsk elbusstillverkares aktiemission övertecknad

Elbusstillverkaren Hybricons emission blev övertecknad. Foto: Hybricon.

Elbusstillverkaren Hybricons emission blev övertecknad. Foto: Hybricon.

Intresset från allmänhet och investerare för att köpa aktier i den Umeåbaserade elbusstillverkaren Hybricon har varit stort. Emissionen på 28 miljoner kronor har fulltecknats av allmänheten och tillför bolaget 1.251 nya aktieägare. I själva verket övertecknades aktien med 3,4 procent.

Emissionen var säkerställd upp till 19 miljoner genom emissionsgarantier och teckningsförbindelser från flera aktörer, men på grund av det stora intresset från allmänheten behöver dessa inte tas i anspråk.

Hybricons styrelse kommer i sitt tilldelningsbeslut att prioritera mindre investerare och anmälningar som kom in tidigt under anmälningsperioden. En mindre nedjustering av antalet aktier kommer att ske för investerare som tecknat för 100 000 kronor eller mer, vilket beror på överteckningen.

– Vi kände tidigt att Hybricons verksamhet uppskattades av de tänkbara investerare vi mött på investerarträffarna. Vi har fått många bra och relevanta frågor om varför kollektivtrafiksystem med elbussar är den bästa lösningen för stadstrafik i framtiden, säger Hybricons vd Jonas Hansson.

– Vi är mycket glada över det stora antal nya aktieägare som vi har fått genom emissionen. Noteringen på AktieTorget och den transparens som det medför kommer att underlätta våra diskussioner med alla kunder som vill köpa vårt system, särskilt de stora internationella bussoperatörerna.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)