Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vinka för ökad trafiksäkerhet

Vinka för ökad trafiksäkerhet för barn! IRU och Volvo startar en kampanj.

Vinka för ökad trafiksäkerhet för barn! IRU och Volvo startar en kampanj.

Stanna, titta, vinka! Det ska göra trafiken säkrare för barn. Den internationella vägtransportunionen IRU och Volvo lanserar en kampanj för att minska trafikolyckor där nyttofordon som bussar och lastbilar samt barn är inblandade.

Kampanjen ska lära barn att stanna när de kommer till ett övergångsställe för att gå över vägen, de ska titta i båda riktningarna, vinka till föraren på det fordon som har stannat för att släppa fram dem, få ögonkontakt med denne och sedan vänta på att föraren vinkar tillbaka innan de går över vägen.

Det ska bekräfta att föraren verkligen har sett barnet..

För att öka trafiksäkerheten för barn uppmanar IRU och Volvo förare tt vara särskilt uppmärksamma, speciellt i städer. IRU vill gärna att inte bara att yrkesförare, utan alla fordonsförare vinkar för att tala om för barn att de har blivit sedda av föraren.

Stanna, titta, vinka.

Stanna, titta, vinka.

Share Dela

Taggat som: , ,

1 kommentar »

  1. Problemet är Zebralagen som invaggar gående om att dom kan vika ut på övergångsstället utan att titta. Man skall alltid ha ögonkontakt innan man går över gatan för att säkerställa att fordonsföraren ser dig som gående.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)