Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussluff och USB i kunddrivet avtal

VBP-avtal har lett till etty nytt marknadstänkande för busstrafiken söder om Stockholm. Operatören Nobina får betalt per påstigande. Bussluff är ett av de nya marknadsgreppen.

VBP-avtal har lett till etty nytt marknadstänkande för busstrafiken söder om Stockholm. Operatören Nobina får betalt per påstigande. Bussluff är ett av de nya marknadsgreppen.

Nya grepp för att locka resenärer har blivit följden av att Nobina i midsommarhelgen tog över busstrafiken i ett stort område på Södertörn, söder om Stockholm. Företaget tog då över trafiken i Nynäshamn, Haninge, Tyresö, Älta och Skogås/Trångsund. Sedan dess har man tagit flera grepp för att locka fler att åka buss – grepp som Trafikförvaltningen/SL inte alls hade tagit. Anledningen är att en stor del av ersättningen till Nobina baseras på antalet resenärer. Det har lett till ett helt nytt marknadstänkande.

Först sattes 117 nya bussar in, samtliga med USB-uttag vid stolarna så att resenärerna kan ladda sina mobiler eller läsplattor ombord. Det var inte något krav från SL, men har till och med uppmärksammats av tidningen Expressen där entusiastiska resenärer har applåderat satsningen.

På lördagen tar man nästa steg och startar en bussluffkampanj som syftar till att inspirera boende och besökare i det område där Nobina nyligen tog över trafiken till ett lokalt semesterfirande med hjälp av kollektivtrafiken. För kampanjen har en bussluffkarta tagits fram där guldkornen i det stora trafikområdet har märkts ut med olika utflyktsmål, allt ifrån slott till bad.

Av kartan framgår vilka linjer som leder till de olika turistmålen och vilka hållplatser man ska kliva av på.

Bussluffkartan kommer att skickas ut till 42 000 hushåll i Tyresö, Haninge och Nynäshamn kommun men finns även att hämta i trafikområdets bussar. På hemsidan sl.se/bussluff kan man läsa om och inspireras av de olika utflyktsmålen samt ladda ner kartan innan man ger sig ut på sin bussluff.

En särskild hemsida har också tagits fram för bussluffen.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. Bra att det finns USB-uttag, men bussarna saknar ju ventilation. Jag menar inte AC, utan bara lite luft som blåser. Vissa har luftuttag ovanför säterna men det kommer ingen luft andra saknar luftuttag helt. Bussarna är fruktansvärda att åka med på sommaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)