Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Muthärvan på SL: Politikerna fick inget veta

Anders Lindström, tidigare SL-chef, informerade inte politiker om mutmisstankar. Foto: Ulo Maasing.

Anders Lindström, tidigare SL-chef, informerade inte politiker om mutmisstankar. Foto: Ulo Maasing.

Korruptionsskandalen på trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting, SL, hölls i praktiken undan från politikerna. I våras polisanmäldes en anställd på förvaltningen för givande om muta och i början av april hämtades han på arbetsplatsen till polisförhör. Men förvaltningsledningen med den sparkade SL-chefen Anders Lindström som högste ansvarig, brydde sig aldrig om att informera de ansvariga politikerna enligt Dagens Nyheter.

– Jag fick information om att det här hade inträffat för ett par dagar sedan, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Under flera år har landstingets revisorer kritiserat trafikförvaltningens ledning för brister i intern kontroll och styrning. I sin senaste rapport sätter man strålkastaren på problem med investeringar i signalsystem i kollektivtrafiken.

Den nu aktuella korruptionshärvan inom SL gäller just relationerna mellan SL och det norska företaget Goodtech som har i uppdrag att förnya systemet på en av tunnelbanelinjerna, ett arbete som är flera år försenat.

SL köper dessutom konsulttjänster för 1,2 miljarder kronor om året. Det är nästan 2 miljoner per år och anställd inom SL.

Taggat som: , , , , ,

1 kommentar »

  1. För 1,2 miljarder om året skulle man få väldigt kunniga och bra anställda. Som kan kollektivtrafik. Det verkar inte vara fallet nu inom SL.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)