Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stenafärja ur trafik minst en vecka

Stena Jutlandica tas ur trafik minst en vecka efter kollissionen med ett tankfartyg, natten till söndagen. Foto: Stena Line.

Stena Jutlandica tas ur trafik minst en vecka efter kollissionen med ett tankfartyg, natten till söndagen. Foto: Stena Line.

Mitt i semesterrusningen tvingas Stena Line ta sin färja Stena Jutlandica ur trafik minst en vecka. Anledningen är att fartyget natten till söndagen kolliderade med ett tankfartyg i Göteborgs skärgård. Tankfartyget körde in i babords sida på Stena Jutlandica som fick ett hål i sidan, både över och under vattenlinjen.

Färjan tog in en del vatten, men det var inget som påverkade fartygets stabilitet. Enligt passagerarlistan fanns det 531 passagerare och 89 besättningsmän ombord. Ingen person skadades vid olyckan.

Efter en teknisk undersökning har Stena Line beslutat att ta Stena Jutlandica ur trafik minst en vecka för reparation. Detta kan ske först efter att ansvariga myndigheter har gett sitt godkännande.

Stena Jutlandica trafikerar normalt rutten Göteborg – Fredrikshavn.

Stena Danica och Stena Scanrail som också trafikerar linjen kommer att gå med fler avgångar under den tid som Stena Jutlandica är ur trafik.

Händelsen utreds av Statens Haverikommission.

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)