Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer Urbino och nytt koncept från Solaris

På Busworld i Kortrijk visar Solaris bland annat sin ny Urbino electric samt Urbino 12 LE liksom en ny konceptbuss i midibussklassen.

På Busworld i Kortrijk visar Solaris bland annat sin ny Urbino electric samt Urbino 12 LE liksom en ny konceptbuss i midibussklassen.

Den polska busstillverkaren Solaris kommer att på den stora bussmässan i Kortrijk, Belgien, i oktober att visa två nya versioner av sin stadsbuss Urbino. Det är batteribussen nya Urbino 12 electric och en lågentréversion av nya Urbino, Urbino 12LE. Den senare är främst tänkt för regionaltrafik.

Det var förra hösten som Solaris premiärvisade den nya generationen av företagets storsäljande stads- och linjevagn Urbino. Modellen har hittills presenterats i såväl 12-metersversion som 18-metersversion, men på Busworld visar Solaris sin utökade produktportfölj.

Nya Solaris Urbino 12 electric är tolv meter lång och utrustad med tredje generationen av ZF:s drivlina AVE 130 med navmotorer. Konstruktionen ökar utrymmet för passagerarna och minskar fordonsvikten avsevärt.

Batterierna är monterade bak i bussen och har en effekt på 240 kWh. De kan snabbladdas via en takmonterad pantograf, men också via kabel. De första batteridrivna nya Urbino har beställts av lokaltrafiken i Hannover, Üstra.

Nya Solaris Urbino 12 LE är tänkt att i första hand användas för regionaltrafik. Bussen är lättare men har samtidigt större passagerarkapacitet än sin föregångare. I Kortrijk visas bussen med Cummins euro 6-motor ISB6.7.

Solaris kommer i Kortrijk även att visa en ny konceptbuss i midibussklassen. Senare kommer också nya Urbino i gasversion och en ny generation av trådbussen Trollino att presenteras.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Busworld, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)