Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stockholm bland de dyraste kollektivtrafikstäderna

Dyrt färdmedel. London är dyrast i Europa när det gäller resor med kollektivtrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Dyrt färdmedel. London är dyrast i Europa när det gäller resor med kollektivtrafiken. Foto: Ulo Maasing.

Stockholm är en av Europas dyraste städer för den som vill ta sig fram med buss eller tåg. Det konstaterar den danska konsumentorganisationen Passagerpulsen hos Forbrugerrådet Tænk. Dyrast är dock London enligt undersökningen som omfattar tolv europeiska storstäder.

Passagerarpulsens nytutkomna rapport slår fast att den som bor eller arbetar i Bryssel, Amsterdam eller Berlin betalar avsevärt mindre än resenärer som bor eller arbetar i London, Oslo eller Stockholm.

Organisationen har kartlagt prisnivåerna i de tolv storstäderna, mätta i lokal köpkraft. Arbetet har gjorts i samarbete med resenärsorganisationer i Holland, Belgien, Norge, Tyskland, Frankrike och Storbritannien.

Det som gör att Stockholm drar iväg till en topposition när det gäller priserna är i första hand priset på enkelbiljetter där London, Stockholm och Köpenhamn toppar högkostnadsligan.

De städer som har undersökts är Amsterdam, Berlin, Bryssel, Köpenhamn, Hamburg, Helsingfors, London, Oslo, Paris, Prag, Stockholm och Wien.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)