Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rom chockhöjer avgifter för bussar upp till 1000 euro

Spanska Trappan i Rom. Staden planerar att chockhöja infartstullarna för turistbussar nästa år. Foto: Ulo Maasing.

Spanska Trappan i Rom. Staden planerar att chockhöja infartstullarna för turistbussar nästa år. Foto: Ulo Maasing.

Rom planerar att chockhöja infartsavgifterna för bussar till centrala staden till upp till 1000 euro, drygt 9 000 kronor om dagen nästa år. Bakgrunden är att påven har deklarerat att 2016 är ett Heligt År med fokus på Guds Barmhärtighet och att staden väntar att många pilgrimer och andra intresserade kommer att besöka Rom under året.

Planerna på chockavgifterna avslöjades på fredagen av en rasande Wolfgang Steinbrück, ordförande i den tyska bussbranschens organisation BDO, Bundesverband Deutscher Omnibusunternehmer.

– Bussar är inte problemet utan en del av lösningen när många människor vill till Rom. rågan är om romarna föredrar att ha 30 bilar i staden eller en buss, sa Steinbrück.

Han har vänt sig till IRU, den internationella vägtransportunionen, för en snabbehandling av vad han kallar för ”en makalös skandal”. Under den kommande veckan ska frågan tas upp på ett särskilt extramöte i Bryssel.

– Den europeiska bussbranschen kräver att staden Rom omedelbart lägger dessa planer på is. Att kräva 1000 euro i vägtull för en tur till Rom påminner mer om medeltiden än om det heliga året 2016 som är dedikerat till barmhärtighet.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)