Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stockholm fortsätter snabba upp stombussar

Nu ska ettan i Stockholm bli snabbare. Foto: Ulo Maasing.

Nu ska ettan i Stockholm bli snabbare. Foto: Ulo Maasing.

Stockholms stad fortsätter arbetet med att öka framkomlighet och korta restider för stombussarna i innerstaden. Körtiden för buss 4 har kortats med totalt 9 procent eller 5 till 7 minuter i restid sedan 2013. Nu ska stomlinje 1 snabbas upp. Linjen går från Essingeöarna i västra innerstaden via Hötorget till Frihamnen i östra innerstaden.

Det blir bland annat cirka 800 meter nya busskörfält, kortare väntetid vid ett antal trafikljus, sammanslagning av två hållplatser på Kungsgatan samt borttagning av fyra övergångsställen.

– Vårt mål är att stomtrafiken i innerstaden ska ha en medelhastighet, inklusive hållplatsstopp, på 20 km i timmen, säger Daniel Helldén, trafikborgarråd (MP).

För buss 2 och 3 kommer framkomligheten att börja inventeras under hösten 2015. Målet är att kunna genomföra åtgärder under 2016.

På linje 4 har skillnaden mellan de snabbaste och de långsammaste bussarna minskat kraftigt och fördelningen av resenärer i bussarna har blivit lite jämnare.

– Den stora vinsten är att stockholmarna vet att bussen kommer fram snabbare, mer regelbundet och att det är mindre trängsel på bussen. Bussen ska fram och stockholmarna ska komma fram i tid till jobbet och komma hem som planerat, säger Daniel Helldén.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)