Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Arriva vill byta tåg mot buss i Storstockholm

Bör bytas mot buss på kvällarna, anser Arriva. Foto: GurraJG/Wikimedia Commons.

Bör bytas mot buss på kvällarna, anser Arriva. Foto: GurraJG/Wikimedia Commons.

Den svårt förlusttygda buss- och tågoperatören Arriva Sverige vill ersätta tågtrafiken på Roslagsbanan i norra Storstockholm med buss. Arriva kör såväl Roslagsbanan som busstrafiken i norra Storstockholm och anser att alltför få åker med två av Roslagsbanans linjer kvällstid. För att spara pengar vill företaget därför ersätta tågtrafiken med buss efter klockan 20 på kvällarna, skriver Stockholm Direkt.

Besparingarna kommer dock inte det ekonomiskt pressade SL till del utan Arriva som har gått med mycket stora förluster sedan man för några år sedan tog över busstrafiken i norra Storstockholm samt trafiken på Roslagsbanan.

Så sent som i vintras gjorde Arriva kraftiga nerskärningar av busstrafiken i norrort för att sanera sin blödande ekonomi.

Innan Arriva kan lägga ner tågtrafiken måste man dock först ha samråd med de berörda kommunerna Danderyd, Täby och Vallentuna.

Just från nordöstra Storstockholm och in mot centrala Stockholm har biltrafiken ökat kraftigt i år efter att ha minskat gradvis de senaste åren. Under januari – augusti ökade biltrafiken med 15 procent från nordostsektorn till Stockholm. Från Danderyd till Stockholm ökade biltrafiken under samma tid med 30 procent, jämfört med motsvarande period i fjol.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)