Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Första BYD-bussarna till Sverige

De första BYD-bussarna för den svenska marknaden kom till Malmö i helgen.

De första BYD-bussarna för den svenska marknaden kom till Malmö i helgen.

I helgen kom de första elbussarna från kinesiska BYD, Build Your Dreams, till Sverige. Bussarna, BYD K9, ska sättas in i lokaltrafiken i Eskilstuna som körs av Transdev samt i Ängelholm där Nobina kör trafiken.

– Att i dag få ta emot de första eldrivna bussarna från Kina är stort och strategiskt viktigt för oss. Det är extra glädjande att samarbeta med en partner som fokuserar på hållbarhetsfrågor och avancerad miljöteknik i sitt arbete, något som rimmar väl med CMP:s egna satsningar, säger Johan Röstin, vd för Copenhagen Malmö Port AB.

Den svenska agenturen för BYD är Enebus AB i Järfälla, ett dotterbolag till Bus Trade Center i Järfälla med Slavik Shevchuk som ägare.

Copenhagen Malmö Port skrev i mitten av maj avtal med BYD. Avtalet tar sikte på ett samarbete, som kan utöka CMP:s fordonsverksamhet ännu mer. Malmö är redan Skandinaviens största importhamn för bilar, där CMP idag samarbetar med femton olika bilmärken.

– Avtalet mellan våra företag bygger även på att vi ska marknadsföra varandras produkter och tjänster, vilket också öppnar intressanta möjligheter, berättar Johan Röstin.

–  Dessutom är både vi och CMP öppna för en utveckling där maskiner och arbetsfordon vid hamnterminalerna på sikt blir eldrivna. BYD har tagit fram prototyper för denna typ av fordon, som vi också hoppas blir en del av vårt framtida samarbete., säger Isbrand Ho, vd för BYD Europe.

Taggat som: , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)