Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med ny SL-chef – Trafikverkskvinna tar över

Caroline Ottosson blir ny vd för Storstockholms Lokaltrafik och förvaltningschef för Trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting. Foto: Elin Gårdeling.

Caroline Ottosson blir ny vd för Storstockholms Lokaltrafik och förvaltningschef för Trafikförvaltningen i Stockholms läns landsting. Foto: Elin Gårdeling.

Det är nu klart vem som tar över ledningen av Storstockholms Lokaltrafik och blir förvaltningschef för Trafikförvaltningen vid Stockholms läns landsting. På en presskonferens på torsdagsförmiddagen presenterade trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons(M) den nya SL-chefen som också blir första kvinna som ordinarie vd för SL: Caroline Ottosson.

Hon tar över som ordinarie SL-chef efter Anders Lindström som sparkades i våras efter en uppmärksammad snatteriaffär på Hongkongs flygplats. Sedan dess har vd-posten upprätthållits av en av SL:s chefstjänstemän, Ragna Forsberg.

Caroline Ottosson är chef för verksamhetsområde trafikledning och ställföreträdande generaldirektör på Trafikverket.

Caroline Ottosson tillträder den 1 mars 2016.

– Få roller är så betydelsefulla för stockholmarnas vardag som denna. Få uppdrag är också så spännande och viktiga när det gäller hela Stockholmsregionens framtida växtkraft. Utmaningarna är många, men det är också möjligheterna, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons.

SL står för över hälften av landets kollektivtrafik med drygt 800 000 resenärer som varje dag.

– Caroline är en person med bred kunskap och erfarenhet i trafikfrågor samtidigt som hon har visat mycket god förmåga att tillsammans med en ledningsgrupp leda komplexa organisationer, säger Toivo Heinsoo landstingsdirektör.

– Jag ser fram emot att arbeta med fortsatta förbättringar av kollektivtrafiken i Stockholms län och att tillsammans med alla medarbetare bidra till en ännu högre attraktivitet för att få flera att välja kollektiva färdmedel säger Caroline Ottosson tillträdande chef för trafikförvaltningen, VD för SL och Waxholmsbolaget.

 

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)