Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nu är det jul på busshjul som gäller

Mercedes-Benz spektakulära julbuss. Foto: Daimler Buses.

Mercedes-Benz spektakulära julbuss. Foto: Daimler Buses.

Inför den stundande julhelgen satsar man på flera håll bland bussföretag och busstillverkare på att bjussa på lite extra julstämning. På tisdagsmorgonen möttes exempelvis bussresenärer och förbipasserande i Skövde av att vissa av bussarna i stadstrafiken hade julpyntats med stämningsfull belysning för att julkänsla.

Bakom initiativet står bussbolaget Nobina, som kör stadstrafiken i Skövde, och Västtrafik. Syftet är att skapa lite extra julkänsla i kollektivtrafiken och bjuda kunderna på en kul överraskning.

Julpyntad hållplats i Skövde.

Julpyntad hållplats i Skövde.

Ett flertal hållplatser utmed de största linjerna i Skövde utsmyckas för att så många kunder som möjligt ska få starta sin dag med att kliva in i ett julpyntat väderskydd. För att även bjuda bilister på lite julstämning kommer också vissa hållplatser utmed starkt trafikerade vägsträckor att pyntas.

Även flera bussar julpyntas och sprids ut på olika linjer i stadstrafiken, så att många kunder får chansen att åka med dem.

– Det här är ett sätt för oss att visa kunderna vår uppskattning, genom att överraska med lite julstämning både i väntan på bussen och ombord. Vi hoppas också att bilister och andra ser de julpyntade hållplatserna och tycker att det ser fint ut att åka tillsammans, säger André Sellén, trafikchef på Nobina i Skaraborg.

Julbussarna började köra lagom till första advent och hållplatserna börjar pyntas under natten till den 1 december. På så sätt får kunderna en glad överraskning på väg till jobb och skola morgonen därpå. Både bussarnas belysning och hållplatsernas utsmyckning sitter sedan kvar under hela december.

Julbuss i Ystad. Foto: Skånetrafiken.

Julbuss i Ystad. Foto: Skånetrafiken.

I Ystad rullar sedan några dagar också en julpyntad buss i regi av Bergkvarabuss och Skånetrafiken. Men där varar julen alls inte till påska, inte ens till jula. Julbussen i Ystad kör bara till den 6 december.

En spektakulär julbuss har tagits fram av Daimler Buses, närmare bestämt en Mercedes-Benz Travego, dekorerad med massor av LED-ljus som gör att hela bussen lyser och gnistrar. Bussen ska bland annat användas för julanknutna uppdrag i Tyskland, exempelvis som färdmedel för katedralkören i Regensburg när de reser till julkonserter. Ett företag i Augsburg ska köra svårt handikappade barn till julevenemang och ett bussbolag ska låna bussen för att köra dagisbarn till och från en julmarknad.

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)