Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Åter kortbetalning på skånska bussar

Under året ska det på nytt bli möjligt att betala med kredit- och betalkort på bussarna i Skåne. Foto: Ulo Maasing.

Under året ska det på nytt bli möjligt att betala med kredit- och betalkort på bussarna i Skåne. Foto: Ulo Maasing.

Från den tredje april ska det på nytt bli möjligt att betala med bank- och kreditkort på stads- och regionbussar i Skåne. Men biljetter som betalas på det sättet ska kosta mer än förköpta biljetter. Det beslutade kollektivtrafiknämnden i Region Skåne på måndagen. Det sista ordet ligger hos regionfullmäktige.

Det nya taxan för ombordbetalning med bank- och kreditkort är ordinarie taxa plus 10 kronor per resa per vuxen, plus 5 kr per barn samt plus 10 kronor vid betalning av DuoFamilj-biljett.

Ombordbetalning med bank- och kreditkort har testats i Landskrona med bra utfall, menar kollektivtrafiknämnden och Skånetrafiken. Efter beslut i regionfullmäktige kommer det också att direkt införas i Lund som första stad.

– Jag är glad att vi efter ett års väntan kommit fram till ett ställningstagande som kommer våra kunder till del när de ska betala för sin resa, säger Stefan Svalö(S), regionråd och ordförande i kollektivtrafiknämnden.

– Vi har uppdragit till trafikdirektören, alltså Skånetrafikens chef,  att säkerställa ett införande i alla städer senast i december 2016.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)