Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Superbussar färgar av sig

Har börjat färga av sig. Foto: Ulo MAasing.

Har börjat färga av sig. Foto: Ulo Maasing.

De limegröna superbussarna på Malmös BRT-liknande linje Malmöexpressen har börjat färga av sig. De mörkgröna stadsbussarna har börjat ersättas av nya, limegröna, som har hämtat sin färg just från Malmöexpressens långa bussar. Därmed är Skånetrafiken på väg att i Malmö ändra den standardfärg som har gällt för alla skånska stadsbussar.

– Vi vill ha en ny färg för att markera att vi fräschat upp vår produkt. Vi vill komma åt de marknadsmässiga värden som Malmöexpressen bidragit till. Här har vi haft en 40 procentig ökning i trafiken. Färgen hänger ihop med det, säger Joakim Agartson, marknadschef på Skånetrafiken. till Sydsvenskan.

Försvinnande grönska. Foto: Ulo Maasing.

Försvinnande grönska. Foto: Ulo Maasing.

Hittills har tio av Malmös stadsbussar blivit limegröna, men den stora förändringen kommer i slutet av nästa år. Då ska 88 av stadsbussarna bytas ut.

Men färgbytet har inte fallit alla i Malmö på läppen. När de nya superbussarna för Malmöexpressen beslutades arbetade Skånetrafiken och Malmö stad tillsammans i en arbetsgrupp där man bland annat la stor vikt vid bussarnas design och färgsättning. I den gemensamma styrgruppen ingick Ola Melin, chef för Malmös stadsmiljöavdelning.

– Jag är förvånad. Färgvalet var en viktig fråga då, de nya bussarna skulle stå ut litet, som någonting nytt. Jag förstår inte hur Skånetrafiken tänker. I min värld tappar man poängen kring superbussarna, säger han till Sydsvenskan.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)