Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

BYD avancerar i USA

Kinesiska BYD rycker fram på USA-marknaden. Observera cykelstället i fronten – i USA kan man på många håll ta med sig cykeln i lokaltrafiken. Foto: BYD.

Kinesiska BYD rycker fram på USA-marknaden. Observera cykelstället i fronten – i USA kan man på många håll ta med sig cykeln i lokaltrafiken. Foto: BYD.

Den kinesiska elbusstillverkaren BYD rycker fram i USA. Nu har ett lokaltrafikföretag norr om Los Angeles beställt 85 bussar från BYD för leverans under en femårsperiod. Det är Antelope Valley Transit Authority (AVTA) i norra Los Angeles som betjänar ett område med omkring 450 000 invånare och som har bestämt sig för att bli första lokaltrafikföretag i USA med en 100-procentigt eldriven vagnpark.

AVTA har beställt flera olika elbussmodeller från BYD: en 12-meters låggolvs stadsbuss, en 15-meters låggolvs ledbuss och en 13-metrs regionalbuss. Samtliga har en räckvidd på en laddning på cirka 240 kilometer. Bussarnas ska byggas i BYD:s nya fabrik i Lancaster, Kalifornien.

AVTA ska också installera ett induktivt laddsystem som förlänger bussarnas räckvidd så att de kan köra hela dagarna på AVTA:s längsta linjer.

AVTA räknar med att minska sina driftskostnader med 46 miljoner dollar (cirka 390 miljoner kronor) under bussarnas livslängd jämfört med traditionella dieselbussar.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)