Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tysk bussbransch i kampanj mot gränskontroller

Christiane Leonard, vd för den tyska bussbranschens organisation BDO: Vi kräver öppna gränser i Europa. Foto: Ulo MAasing.

Christiane Leonard, vd för den tyska bussbranschens organisation BDO: Vi kräver öppna gränser i Europa. Foto: Ulo MAasing.

Den tyska bussbranschens organisation BDO (Bundesverband Deutscher Omnibusunternehmer) har ställt sig i spetsen för en bred allians i Tyskland so kräver öppna gränser i Europa. BDO är den tyska motsvarigheten till Sveriges Bussföretag. Tillsammans med en rad ledamöter av förbundsdagen, fackföreningar och näringslivet har man lanserat kampanjen Allians för ett öppet Europa. Lanseringen ägde rum i slutet av veckan i Berlin. Bakom kampanjen står mer än 50 aktörer.

– Gränskontrollerna belastar i synnerhet tyska företag och bussbranschen är särskilt hårt drabbad, säger BDO:s vd Christiane Leonard som var en av de första undertecknarna av kampanjen.

Initiativet till kampanjen togs av två socialdemokratiska ledamöter i förbundsdagen, SPD-ledamöterna Kirsten Luhmann och Udo Schiefner.

I det uttalande som antogs i veckan, och som BDO har ställt sig bakom, heter det att ”Ett fritt och fredligt Europa utan gränskontroller är en stor framgång för den europeiska integrationen. Det avskaffande av öppna gränser inom Schengenområdet som många idag kräver och som delvis redan är en realitet skulle stå oss alla dyrt.”

Kampanjen pågår under tre månader via en särskild hemsida. Därefter kommer de insamlade namnen att överlämnas till Tysklands förbundskansler Angela Merkel och Europaparlamentets ordförande Martin Schutz.

– Hela den intre marknaden i EU står på spel och de ekonomiska fördelarna med den öppna marknaden i Europa riskerar att smulas sönder. Transporter och logistik tyngs hårt av oförutsägbara förseningar, heter det i ett uttalande från kampanjen.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Turism

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)