Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stororder till Volvo på BRT-bussar

Volvo ska leverera 80 dubbelledade bussar till BRT-systemet i Quito. Foto: Volvo Bussar.

Volvo ska leverera 80 dubbelledade bussar till BRT-systemet i Quito. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått en order på 80 dubbelledbussar till BRT-systemet (BRT = Bus Rapid Transit) i Quito, huvudstad i Ecuador. Detta är första gången som dubbelledbussar kommer att användas i Quitos kollektivtrafiksystem.  Dubbelledbussarna är av modellen Volvo B340M, 27 meter långa med plats för 250 passagerare. Karosserna tillverkas av Superpolo.

– Staden investerar för att förbättra sitt kollektivtrafiksystem och våra högkapacitetsbussar hjälper dem att möta behovet i BRT-korridorerna, säger Euclides Castro, säljchef stadsbussar på Volvo Bussar Sydamerika.

Den högre kapaciteten hos dubbelledbussar innebär en minskning av fordon som som kör i trafik, vilket ökar medelhastigheten i systemet. Även utsläpp och operatörskostnader minskar. De första Volvobussarna sätts i trafik i maj, i samband med stadens födelsedagsfirande.

Volvo har vid det här laget levererat fler än 4000 bussar till BRT-system i Curitiba, Bogotá, Guatemala City, Mexico City, Santiago de Chile och San Salvador.

Taggat som: , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)