Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbusstillverkaren Hybricon varslar

En av de sernsste elbussarna från Hybricon. Foto: Hybricomn.

En av de sernsste elbussarna från Hybricon. Foto: Hybricomn.

Elbusstillverkaren Hybricon Bus Systems AB, med bas i Holmsund utanför Umeå, ska organisera om sin verksamhet. Samtidigt lägger företaget varsel om uppsägning av ett antal personer. Syftet är enligt företagsledningen att fokusera på en mer seriemässig produktion.

– Hybricon avser med denna åtgärd att minska kostnader, skapa en mer flexibel och effektiv produktion genom att i högre grad köpa färdigtillverkade moduler från underleverantörer, moduler som är utvecklade och konstruerade av Hybricon. I samband med ovan förändring kommer Hybricons kostnader att anpassas till den nya inriktningen, skriver företaget i ett pressmeddelande.

– Verksamheten är mogen att gå in i nästa fas och för att stärka Hybricons långsiktiga konkurrenskraft vidtar vi dessa åtgärder, säger Fredrik Jonsson, vd för Hybricon.

Jonsson tog nyligen över vd-posten i företaget efter Jonas Hansson, och är äv en styrelseordförande i Hybricon. Han äger 375 000 aktier i företaget.

Hybricon  gjorde det första kvartalet i år en förlust på 3,4 miljoner kronor. Rörelseresultatet uppgick till -2,3 miljoner.

Rörelseresultatet för 2015 blev   -16,2 miljoner och resultatet -16,5 miljoner kronor.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

1 kommentar »

  1. Det verkar som om Hybricon AB skulle behöva få in en stor och kapitalstark ny delägare? Eller göra en aktie-emission till allmänheten och till institut med aktiefonder.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

© 2018 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)