Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Landsbygdshållplatser i Uppland rustas upp

Ett hundratal busshållplatser på den uppländska landsbygden ska rustas upp för 70 miljoner. Arkivbild: Ulo Maasing.

Ett hundratal busshållplatser på den uppländska landsbygden ska rustas upp för 70 miljoner. Arkivbild: Ulo Maasing.

En satsning på 70 miljoner kronor ska göra drygt hundra busshållplatser i Uppsala län bättre och säkrare. Det är målet med ett samarbetsprojekt mellan Trafikverket, Regionförbundet Uppsala län och UL (kollektivtrafikmyndigheten i länet).

– De flesta bussarna har god tillgänglighet för funktionshindrade personer. Nu ska också hållplatser på landsbygden anpassas, säger Bertil Kinnunen (S), landstingsråd och ordförande i kollektivtrafiknämnden, Landstinget i Uppsala län i ett pressmeddelande.

50 miljoner ska användas till att bygga om drygt hundra busshållplatser i länet. Ytterligare 20 miljoner läggs på att öka trafiksäkerheten runt busshållplatserna. De hållplatser som är aktuella har minst 20 på- och avstigande per dygn.

Arbetet med busshållplatserna kommer att inledas i höst och väntas vara klart under 2019.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)