Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Tusen Volvohybrider i Storbritannien

Volvo har nu sålt tusen hybridbussar i Storbritannien, fleratalet av dem på dubbeldäckarchassiet BFLH. Hä är två bussar till Go-Ahead i London med karosser från egyptiska MCV. Foto: Volvo.

Volvo har nu sålt tusen hybridbussar i Storbritannien, flertalet av dem på dubbeldäckarchassiet B5LH. Hät är två bussar till Go-Ahead i London med karosser från egyptiska MCV. Foto: Volvo.

Den brittiska marknaden har utvecklats till en jätte för Volvos hbridbussar. Hittills har omkring 2 600 hybridbussar från Volvo sålts i hela världen – 1000 av dem i Storbritannien. Bakom succén ligger i hög grad Volvochassiet B5LH. De första sex exemplaren av dubbeldäckarna gick till Arriva år 2009, det tusende exemplaret går till RATP Dev i London, ett dotterbolag till det statligt ägda lokaltrafikföretaget i Paris, RATP.

Nyligen tog också Go-Ahead i London emot en leverans på 20 bussar av samma modell, för övrigt de första med den egyptiska karossören MCV:s Evoseti. Go Ahead ska få ytterligare 65 likadana bussar under resten av året.

Volvo B5LH  kan fås med kaross från MCV, ADL (Alexander Dennis) eller Wrightbus.

Share Dela

Taggat som: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)