Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Vd-skifte hos elbusstillverkaren Hybricon

Fredrik Jonsson, ny vd för Hybricon.

Fredrik Jonsson, ny vd för Hybricon.

Den Umeåbaserade elbusstillverkaren Hybricon byter vd. Hybricons styrelse utsåg på fredagen Fredrik Jonsson till ny vd för företaget. Han tar över efter den hittillsvarande vd:n Jonas Hansson.

Jonsson har tidigare varit vd för Cranab och investerade nyligen i 375 000 aktier i Hybricon. Vid bolagsstämman i maj i år valdes Fredrik Jonsson till vice ordförande i Hybricons styrelse. Jonsson har också varit verksam i styrelsen för Teknikföretagen och beskrivs av Hybricon i ett pressmeddelande som ”en teknikintresserad entreprenör med stort intresse för marknad, vilket styrelsen är övertygad om behövs för Hybricons nästa tillväxtfas”.

I praktiken innebär det att styrelsen inte har ansett att Jonas Hansson är rätt person att leda Hybricon i framtiden.

– Ambitionen är att förstärka bolagets organisation för att på bästa sätt genomföra bolagets strategi, vilket är en anledning till att styrelsen anser det är lämpligt att utse ny vd, heter det i pressmeddelandet från Hybricon.

– Jonas Hansson har ansvarat för bolagets verksamhet på ett bra sätt. Med sin erfarenhet av uppstarter har han bidragit till att bygga bolaget, säger  styrelsens ordförande Ulf Hartman.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)