Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Hybriconchef: ”Vi har underskattat marknadens tröghet”

En ledbuss från Hybricon. Foto: Hybricon.

En ledbuss från Hybricon. Foto: Hybricon.

Den Umeåbaserade elbusstillverkaren redovisar ett negativt rörelseresultat på sju miljoner kronor för det första halvåret i år enligt bolagets delårsrapport som blev offentlig på måndagen. Samma tid förra året blev rörelseresultatet 1,8 miljoner kronor. Rörelseintäkterna blev 38,1 miljoner mot 25,2 samma tid förra året. Trots förlusten är företagsledningens framtidstro stark.

– Jag ser positivt på bolagets framtid och det blir spännande att få vara med i ett bolag som bidrar till ett bättre Sverige, skriver vd:n Fredrik Jonsson i en kommentar till delårsrapporten.

Under andra kvartalet levererade man fyra elbussar till Umeå och i september ska ytterligare en levereras.

– Det bolaget saknar är nya order. Elbussar är i fokus men vi har tidigare underskattat den tröghet som finns i marknaden när det gäller det tekniksprång som sker i bussbranschen. Marknaden har helt enkelt inte varit mogen att ta upphandlingsbeslut i den takt som vi tidigare hade räknat med. Vi upplever dock att mognadsgraden ökat och att beställningar av elbussar kommer att komma under slutet av 2016 eller första perioden 2017. Vi är med på ett antal upphandlingar samt har ett antal offerter som ännu inte är avgjorda, skriver Fredrik Jonsson.

Taggat som: , , ,

1 kommentar »

  1. ”det bolaget saknar är nya order” – känns rätt så väsentligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)