Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Statliga pengar hjälper kommunalt gasbolag gå över gränsen

Linköpings kommunägda gasbolag satsar i Kalmar län med hjälp av statliga pengar. Foto: Svensk Biogas.

Linköpings kommunägda gasbolag satsar i Kalmar län med hjälp av statliga pengar. Foto: Svensk Biogas.

Svensk Biogas får statligt stöd på 19,3 miljoner för att bygga ut infrastrukturen för biogas i Kalmar län. Det är Naturvårdsverket som inom sitt program Klimatklivet har beviljat Svensk Biogas klimatinvesteringsstöd för att uppföra tankstationer för biogasdriven kollektivtrafik. Svensk Biogas ägs helt av Tekniska Verken AB i Linköping, som  är ett bolag som är helägt av Linköpings kommun.

Naturvårdsverket anser att projektet med tankstationer i grannlänet uppfyller kraven på åtgärder som uppvisar störst varaktig minskning av växthusgasutsläpp per investeringskrona, och i övrigt uppfyller de krav som anges i klimatklivsförordningen.

Det huvudsakliga syftet med satsningen Klimatklivet är att minska utsläppen som påverkar klimatet.

– Stödet har givetvis en stor ekonomisk betydelse för vårt arbete med att ersätta bensin och diesel med lokalproducerad förnybar biogas som dessutom sluter kretsloppet, säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Biogas.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)