Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina värvar marknadschef från Scania

Jonas Kempe återvänder till en ny marknadschefstjänst på Nobina. Foto: Nobina.

Jonas Kempe återvänder till en ny marknadschefstjänst på Nobina. Foto: Nobina.

Jonas Kempe har av Nobina Sverige utsetts till Marknadschef Business to Business. Därmed återkommer Kempe till Nobina som han en gång lämnade för en anställning på Scania. Närmast kommer han från tjänsten som Director Solution Portfolio på Scania Buses and Coaches, där han ingått i bussdivisionens högsta ledning.

Jonas Kempe kommer att ansvara för att Nobina ska möta det ökade behovet av skräddarsydda kollektivtrafiklösningar med buss när det gäller såväl innovativa upplägg för trafiken som hur den digitala utvecklingen kan addera samhällsnytta och förenkla kundens vardagsresande.

I rollen som Marknadschef B2B ingår Nobina Sveriges produktutveckling, både vad gäller digitala tjänster och trafiktjänster samt ansvaret för att gemensamt med våra uppdragsgivare utveckla våra existerande och kommande kontrakt.

– Vi är mycket nöjda med att Jonas väljer att komma till oss på Nobina Sverige. Branschen befinner sig i en brant utvecklingstrend och teknikutveckling och digitaliseringen medför behov av ett helhetsgrepp. Jonas kunnande och erfarenheter av kollektivtrafiklösningar med buss kommer hjälpa oss framåt och tillsammans med våra uppdragsgivare ta ytterligare steg i att erbjuda en attraktiv kollektivtrafik med buss säger Henrik Dagnäs, marknadsdirektör och vice vd.

–  Det känns oehört inspirerande att komma till Nobina Sverige, som har tagit en så stark position på den svenska marknaden utifrån visionen att förenkla människors vardagsresor. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla affären och bolagets erbjudande till kunder och uppdragsgivare, inte minst med stöd av de många teknikskiften som nu pågår, bland annat i fordonsindustrin där jag varit verksam de senaste åren, säger Jonas Kempe.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)