Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Umeborna gillar sina elbussar

Poppis bland resenärerna. Foto: Hybricon.

Poppis bland resenärerna. Foto: Hybricon.

Nästan alla bussresenärer i Umeå, 96 procent, vill ha en fortsatt satsning på elbussar i staden. Detta enligt en undersökning som elbusstillverkaren Hybricon har låtit göra. I undersökningen, som ingår i ett projekt som genomförs med stöd av Energimyndigheten, har cirka 200 resenärer tillfrågats om sina resvanor och hur de upplever att åka elbuss.

Bussarna upplevs som tystare, renare och ger en högre åkkomfort än dieseldrivna bussar enligt en stor majoritet av de tillfrågade resenärerna.

Elbussarna i Umeå har levererats av Hybricon.

– Det är glädjande att vi har fått så övervägande och tydligt positivt omdöme om våra elbussar som trafikerar linje 9 i Umeå kommun. Buller i trafiken är en viktig faktor för medborgarnas trivsel så det är extra kul att så många uppmärksammar hur tysta våra elbussar framförs. Att de dessutom är varma och bekväma bidrar också till en positiv upplevelse, säger Fredrik Jonsson, vd för Hybricon.

– Våra elbussar kör ca 7000 km per vecka och vi har nu sammantagit passerat 250 000 körda kilometer i Umeå, med en god tillgänglighet där vi bidrar var dag till en bättre miljö, både gällande buller och utsläpp, säger Fredrik Jonsson.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)