Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Göteborgs elbussar prisas i Kina

Elbussprojektet ElectriCity i Göteborg prisas i Kina. Foto: Ulo Maasing.

Elbussprojektet ElectriCity i Göteborg prisas i Kina. Foto: Ulo Maasing.

Elbussprojektet ElectriCity i Göteborg prisbelönas i Kina. Den 9 december kommer Göteborg att få ta emot pris i Shenzen, Kina, för sitt arbete inom hållbara transportlösningar. Det vinnande bidraget är den tysta, avgasfria elbussen ElectriCity, som är ett resultat av samarbetet mellan näringsliv, akademi och stad.  Priset delas ut i samband med att Euro-China Green & Smart City Award, CINEV 2016, äger rum i Shenzen den 9 – 11 december.

Där delas priser ut till städer som har varit speciellt framgångsrika i sitt hållbarhetsarbete inom områden såsom stadsplanering, uppkopplad stad och mobilitet. Det är i kategorin hållbara transportsystem och mobilitet (alternativ energibuss), som Göteborg tar hem pris. I juryn sitter både kinesiska och europeiska representanter. Syftet med tävlingen är att uppmuntra en hållbar stadsutveckling i Europa, såväl som i Kina.

Inom ramen för ElectriCity har man i Göteborg byggt upp en systemkunskap inom stadsplanering, elektromobilitet, energi och uppkopplade lösningar i ett elektrifierat, framtida transportsystem.

– Göteborg tar redan emot tusentals internationella delegater per år som är här för att se hur vi jobbar med elektromobilitet. I Shenzen får vi träffa representanter från 60 kinesiska och 25 europeiska städer. Samtidigt finns 200 internationella investerare och media på plats. Jag tror vi kan förvänta oss ännu fler delegationer, vilket i sin tur möjliggör affärer för vårt regionala näringsliv, säger Per Österström, Gruppchef Transporter & Fordon, Business Region Göteborg vid Göteborgs Stad.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)