Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nytt vd-skifte hos Hybricon

Går och kommer. För andra gången på mindre än ett år byter elbusstillverkaren Hybricon vd. Foto: Ulo Maasing.

Går och kommer. För andra gången på mindre än ett år byter elbusstillverkaren Hybricon vd. Foto: Ulo Maasing.

Elbusstillverkaren Hybricon, med bas i Holmsund utanför Umeå, har rekryterat ny vd. Den nuvarande vd:n Fredrik Jonsson blir arbetande styrelseordförande och efterträds på vd-posten av Johan Suup. Suup var tidigare vd för fordonsindustriföretaget A Teknik, som fram till 2012 var ett dotterbolag till börsnoterade Duroc, samt fabrikschef på ett skogsmaskinsföretag.

Från Hybricon framhåller man att vd-skiftet är ett led i arbetet att förbereda Hybricon Bus System AB för industriell serieproduktion. Johan Suup tillträder som vd under första kvartalet 2017. Fram till dess kommer Fredrik Jonsson fortsätta vara vd.

– Vi är mycket nöjda med denna förstärkning av vår organisation. Johan Suups industriella kompetens och breda erfarenhet från fordonsindustrin är central för vårt nästa steg, med fokus på produktion, kostnader, teknik och kvalitet, säger Hybricons styrelseordförande Torstein Bratvold.

– Som Umeåbo är det ett sant privilegium att få förtroendet att leda arbetet med våra elbussar. Jag har å yrkets vägnar haft kontakt med Fredrik i över tio år och känner tillförsikt att vi tillsammans kommer att ta Hybricon vidare till nästa steg, kommenterar Johan Suup.

Den nuvarande vd:n Fredrik Jonsson kommer fortsätta sitt engagemang i Hybricon i rollen som arbetande ordförande. Nuvarande styrelseordförande Torstein Bratvold övergår samtidigt till att vara ordinarie ledamot i Hybricons styrelse.

– Jag kommer nu kunna ägna ännu mer av min tid till försäljningsarbetet och säkra nya ordrar, säger Fredrik Jonsson.

Vd-skiftet i Hybricon är det andra på mindre än ett år. I början av juni fick den dåvarande vd:n Jonas Hansson lämna posten och efterträddes av Fredrik Jonsson.

Även på posten som styrelseordförande har det varit omsättning under året som gått. I slutet av september lämnade styrelseordföranden Ulf Hartman företagets styrelse av personliga skäl. Han hade då varit styrelseordförande sedan i maj 2016. Hartman efterträddes av Torsten Bratvold som nu alltså tar steget tillbaka från ordförandeposten.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)