Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Örebro siktar på BRT

Stadsbusstrafiken  i Örebro ska bli mer attraktivt – siktet är inställt på BRT-lösningar. Foto: Ulo Maasing.

Stadsbusstrafiken i Örebro ska bli mer attraktivt – siktet är inställt på BRT-lösningar. Foto: Ulo Maasing.

För att ta fram en plan för att genomföra BRT, Bus Rapid Transit, i Örebro får kommunen och Region Örebro län 650 000 kronor i EU-stöd. Utvecklingsprojektet ska ta fram ett förslag till vilka stråk i Örebro som kan vara aktuella för BRT, hur systemet ska utformas, samt när en plan för när utbyggnad kan ske. Projektet ska även arbeta med att minska kollektivtrafikens energianvändning.

– Projektet kommer ta fram många spännande koncept som vi kan arbeta in i busstrafiken i Örebro. Det är otroligt viktigt att vi framtids- och klimatsäkrar vår stad. Det här är ett sätt att göra det, framhåller Björn Sundin (S), kommunalråd.

– Utveckling av attraktivare busstrafik är en mycket angelägen fråga för oss. Därför är det så klart glädjande både att det här viktiga projektet blir till och att vi tillsammans med Örebro kommun får förtroendet att driva det, säger regionrådet Mats Gunnarsson (Mp), i en kommentar till det positiva beskedet.

Projektet ska inriktas på speciellt designade bussar, nya lösningar för visering av biljetter och gator som är helt reserverade för busstrafik.

– Systemet får då liknande förutsättningar som spårvagnar, men kostnadseffektivare, skriver Region Örebro län.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)