Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss gasar på Öland

Bergkvarabuss´ vd Göran Mellström. Foto: Ulo MAasing.

Bergkvarabuss´ vd Göran Mellström. Foto: Ulo Maasing.

Bergkvarabuss och Mörbylånga kommun har kommit överens om att bygga en ny bussdepå med tillhörande tankställe för biogas som är öppet för allmänheten. Bakgrunden är att Bergkvarabuss i fjol vann mycket av den trafik som KLT, Kalmar Läns Trafik, då upphandlade och som har trafikstart i sommar. Bland det som Bergkvarabuss vann är regiontrafiken till Mörbylånga.

Den nya bussdepån placeras i industriområdet i södra delen av Mörbylånga tätort. Där ska även biogasmacken byggas. Siktet är inställt på att allt ska vara klart i slutet av augusti. Nästa vecka ska kommunstyrelsen i Mörbylånga godkänna avtalet med Bergkvarabuss.

Det blir Ölands första tankställe för biogas. Därmed skapas förutsättningar för att bedriva en rationell och kvalitativ trafik. Vi investerar för framtiden och erbjuder ett fossilfritt, lokalproducerat fordonsbränsle, säger Bergkvarabuss ´ vd Göran Mellström.

Bergkvarabuss´ totala investering beräknas uppgå till ca 22 miljoner kronor. Genom Naturvårdsverkets satsning Klimatlivet, vars syfte är att minska utsläppen av växthusgaser, erhåller företaget klimatstöd för byggnationen av tankstationen för biogas.

Den nya anläggningen får modern tvätthall, serviceverkstad, kontors- och personalutrymmen och uppställningsplatser för bussar.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)