Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Infraministern: ”Pusha för elbussar”

Infrastrukturminister Anna Johansson(S): Pusha för hybrid- och elbussar. Foto: Ulo MAasing.

Infrastrukturminister Anna Johansson(S): Pusha för hybrid- och elbussar. Foto: Ulo Maasing.

”Inte minst idag talas det mycket om de risker och hot som digitaliseringen för med sig. Men att inte använda den nya tekniken är det största hotet mot tillgängliga och hållbara transportlösningar”. Det sa infrastrukturminister Anna Johansson(S), när hon på tisdagsförmiddagen höll sitt öppningsanförande på årets Transportforum i Linköping.

Utan att göra några nya transportpolitiska utspel eller utfästelser berörde Anna Johansson utvecklings- och hållbarhetsfrågor inom hela transportsektorn. Hon kom även in på busstrafiken och påminde om att svenska busstillverkare framgångsrikt arbetar med nya tekniska lösningar runt om i världen, inte minst när det gäller elektrifiering av busstrafiken.

– Även här hemma måste vi se till att pusha utvecklingen mot el- och hybridbussar, framhöll infrastrukturministern.

Transportforum är den årliga sammandragningen för forskare, konsulter och politiker inom hela den svenska transportsektorn. Årets upplaga är den 34:e i ordningen och samlar omkring 400 föreläsare och 1600 besökare som deltar i 93 olika seminarier. Dessa täcker in ett brett spektrum av ämnen från hela transportsektorn: kollektivtrafik, elbilar, trafiksäkerhet, flyg, sjöfart, cykling…

Transportforum pågår i Linköping till onsdag eftermiddag. På tisdagseftermiddagen kommer infrastrukturministern att speeddejta i Näringsdepartementets monter där hon möter alla som vill diskutera vad de tycker är viktigt för ett hållbart och effektivt transportsystem.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)