Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Centern: Storsatsa på busstrafik

Centern vill ha en kraftfull satsning på stombussar och snabbussar i Storstockhiolm.

Centern vill ha en kraftfull satsning på stombussar och snabbussar i Storstockholm.

Centerpartiet i Stockholms län vill ha en storsatsning på busstrafiken med satsningar på snabbussar och egna, färgade körfält för samtliga stombusslinjer. Frågan tas upp på partiets distriktsstämma på lördagen.

– Bussen är det vanligaste trafikslaget när det gäller kollektivtrafik och utgör på många sätt grunden för ett fungerande trafiksystem. Centerpartiet arbetar hårt för fler spår i länet, men vi behöver också göra flera satsningar för att göra busstrafiken attraktivare, säger Michaela Haga (C), distriktsordförande i Stockholms län.

– Genom enkla med symboliska handlingar kan en busslinjes status snarast kunna liknas vid en spårvägslinje. Därför bör det skapas fler stom- och snabbusslinjer runt om i länet och dessa stombussar bör också få egna körfält, gärna i egen färg.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)