Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mest VDL under stillsam februari

VDL-loggaFebruari blev en stillsam månad när det gäller nyregistrerade tunga bussar. Totalt 25 sådana nyregistrerades enligt branschorganisationen Bil Sweden. Under månaden registrerades totalt 39 nya bussar (både lätta och tunga), 32,8% färre än under samma tid förra året, då 58 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – februari 87 bussar, 17,1% färre än förra året, då 105 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 25 under februari, 37,5% färre än under samma tid förra året då 40 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – februari 57 tunga bussar, 12,3% färre än under motsvarande period förra året då 65 registrerades.

Så här ser registreringsstatistiken för februari 2017 ut:

VDL 9
Volvo 5
Scania 5
Mercedes-Benz 4
Setra 1
Irizr 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)