Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bergkvarabuss: ”Påstått bussfusk existerar inte”

Göran Mellström, vd, Bergkvarabuss: Påstått bussfusk existerar inte. Foto: Ulo Maasing.

Göran Mellström, vd, Bergkvarabuss: Påstått bussfusk existerar inte. Foto: Ulo Maasing.

”Företaget fick inte en enda anmärkning på området kvalitet och fordonssäkerhet. Det påstådda ”bussfusket” kan därmed definitivt avfärdas.” Det skriver Bergkvarabuss i en kommentar till rapporten från den revision av företagets verksamhet i Skåne som Region Skåne och Skånetrafiken låtit göra och som vi tidigare har rapporterat om.

Företaget konstaterar också att inte heller Swedacs granskning har lett till några anmärkningar.

– Jag konstaterar att revisionen inte har identifierat något som visar på avvikelser kring fordonssäkerhet, säger Skånetrafikens trafikdirektör Linus Eriksson.

Bergkvarabuss konstaterar att den externa revisionen påtalar brister, i huvudsak inom miljöområdet.

– Vi tar kritiken på största allvar. Flera av avvikelserna är redan åtgärdade. Vi arbetar intensivt med att förbättra våra processer och målet är att inom 30 dagar ha åtgärdat merparten, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Man uppger också att trots att inga anmärkningar har riktats mot företagets internkontroll, har Bergkvarabuss/Mekka Traffic beslutat att inte genomföra interna efterbesiktningar innan Swedacs ordinarie revision, planerad till maj, är genomförd.

– Detta för att ingen ska kunna ifrågasätta vår professionalitet och trovärdighet.

Bergkvarabuss vd Göran Mellström säger i en kommentar att det ”känns befriande att påståendena om bristande trafiksäkerhet nu kan avfärdas”.

– Vi har under våra drygt 40 år i branschen lagt stort fokus på säkerhet. Då det är en av våra grundpelare och en absolut hjärtefråga, var det av stor betydelse för oss att få en utomstående granskning genomförd. Våra resenärer ska kunna känna sig trygga, säkra och väl omhändertagna när de stiger ombord på våra bussar, säger Göran Mellström.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)