Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Europeisk bussmarknad växer

Den italienska bussmarknaden har vuxit kraftigt hittills i år. Foto: Ulo Maasing.

Den italienska bussmarknaden har vuxit kraftigt hittills i år. Foto: Ulo Maasing.

Den europeiska bussmarknaden växte kraftigt under mars, rapporterar de europeiska fordonstillverkarnas branschorganisation ACEA. Under mars ökade nyregistreringarna i EU av bussar över 3,5 ton med 9,1 procent jämfört med samma period i fjol.

Bilden på de stora bussmarknaderna är dock splittrad. Efterfrågan sjönk i Frankrike med 8,6 procent medan Italien och Tyskland hade enmycket stark ökning av nyregistreringarna med +57,8 procent respektive +21,6 procent.

Totalt nyregistrerades i EU 4 199 nya, tunga bussar under mars.

Summerar man det första kvartalet ökade nyregistreringarna av tunga bussar i EU med 5,9 procent jämfört med 2016. Totalt nyregistrerades 9 716 tunga bussar. Endast Spanien och Frankrike backade av de stora marknaderna med -1,8 respektive -17,9 procent.

Italien hade en ökning med 58,0 procent, Tyskland med 12,9 och Storbritannien med 8,5 procent.

Share Dela

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)