Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elektriska expressbussar och inga spårvagnar i Malmö

En succé som får elektrisk uppföljning. Foto: Ulo Maasing.

En succé som får elektrisk uppföljning. Foto: Ulo Maasing.

Det blir ingen spårväg i Malmö. Det står klart efter dagens sammanträde med kollektivtrafiknämnden i Region Skåne och där en avsiktsförklaring inför Sverigeförhandlingen antogs. Istället kommer man att satsa mer på expressbussar, sedan även MP och S har övergett sina planer på spårväg i Malmö. Alliansen i Region Skåne applåderar.

– Malmöexpressen har hittills varit en succé. Jag tror det är helt rätt att fortsätta bygga liknande linjer och driva dem helt på el. Då får vi en toppmodern lösning till en relativt billig peng som vi dessutom vet passar i Malmö, säger Cristina Glad (L) oppositionsledare i kollektivtrafiknämnden.

– Det är viktigt att satsa på den mest kostnadseffektiva kollektivtrafiken. För Malmö är det bussar. Då får vi mest trafik för pengarna. Drivs bussarna med el är de dessutom lika miljövänliga som spårbunden trafik, säger Christer Akej (M) ledamot i i kollektivtrafiknämnden.

– Skåne ska ligga i framkant och föregå med gott exempel vad gäller miljövänlig kollektivtrafik. Med elbussar i expresslinjer gör vi just det, så jag är självklart mycket glad att vi kunnat komma överens, säger Lars Hansson (C) ledamot i kollektivtrafiknämnden.

– Expressbussarna är ett pålitligt alternativ där vi vet vad vi får. Men framförallt är det ett relativt billigt alternativ som gör att vi har råd att satsa även utanför Malmö där behoven också är stora, säger Ing-Marie Nilsson Axelsson (KD) ersättare i kollektivtrafiknämnden.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)