Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förlängt och elektriskt för Nobina i Malmö

Nobina får förlängt för trafiken med Malmöexpressen och de övriga stadsbussarna i Malmö. Företaget ska också köp in tretton elbussar. Foto: Ulo Maasing.

Nobina får förlängt för trafiken med Malmöexpressen och de övriga stadsbussarna i Malmö. Företaget ska också köp in tretton elbussar. Foto: Ulo Maasing.

Skånetrafiken har beslutat att förlänga sitt avtal med Nobina om stadstrafiken i Malmö fram till år 2021. Det innebär att Skånetrafiken utnyttjar sin option till en förlängning av det nuvarande avtalet med två år.  Trafiken omfattar total 83 tursatta bussar inklusive Malmöexpressen. Nobina kommer också att köpa in tretton elbussar. Från och med december nästa år ska hela linje 7 i Malmö köras med elbussar.

Genom övergången till eldrift tas ytterligare steg mot Malmö stads mål om att införa en eldriven kollektivtrafik. Bussarna som laddas med grön el bidrar till en bättre luftkvalité men också till en tystare kollektivtrafik. Bullerfrågan har kommit att bli allt viktigare i takt med att städer förtätas och nya bostäder byggs.

– Detta är ett första steg mot en tyst, hållbar och attraktiv stadstrafik. Genom satsningen hoppas vi på ännu fler och nöjdare resenärer och malmöbor i en allt tystare stadsmiljö, säger Linus Eriksson, trafikdirektör, Skånetrafiken.

– För våra resenärer kommer de nya miljöanpassade bussarna innebära en hög resande- och pendlarkomfort med anpassad interiör till vår nya design för olika behov. Det kommer att finnas möjlighet att koppla upp sig mot nätet och bussarna är utrustade med så kallad infotainment för bättre information. För såväl resenärer som för kringboende ger elbussarna en i stort sett bullerfri miljö, säger

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)