Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis får böta halv miljon

Keolis krävs på vite på en halv miljon av Jönköpings länstrafik för sitt sätt att sköta serviceresorna.

Keolis krävs på vite på en halv miljon av Jönköpings länstrafik för sitt sätt att sköta serviceresorna.

Bussoperatören Keolis får betala en halv miljon i vite till Jönköpings Länstrafik, JLT. Dessutom får företaget en varning från JLT. Anledningen är att Keolis inte har levt upp till kraven från JLT när det gäller serviceresor. Keolis sköter nästan hälften av JLT:s serviceresor.

Keolis har kört serviceresor åt JLT sedan 2012, men de senaste månaderna har förarbrist gjort att problemen har tornat upp sig och Keolis har ställt in 270 resor. Det motsvarar förseningar på1250 timmar. För varje försenad timme ska Keolis betala vite med 400 kronor.

– Det har varit främst personer som har åkt sjukresor som har drabbats. Vissa kunder har fått vänta1 timme och 45 minuter utöver uttalad tid, säger Anna-Karin Malm, som är chef för Jönköpings länstrafiks serviceresor till Jönköpings-Posten.

Problemen har varit uppe till diskussion under våren mellan JLT och Keolis, men enligt Anna-Karin Malm har inget skett, varför Keolis förutom vitena också har tilldelats en varning från JLT.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)