Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

VDL lanserar elektrisk minibuss

VDL introducerar nu en 8-meters batteribuss, MidCity Electric. Foto: VDL.

VDL introducerar nu en 8-meters batteribuss, MidCity Electric. Foto: VDL.

Den holländska busstillverkaren VDL, som hittills haft stora försäljningsframgångar med sina stora batteribussar lanserar nu en eldriven, liten buss, MidCity Electric på åtta meter. Med 92 elektriska VDL Citea i trafik i både 12- och 18-metersversioner är VDL idag marknadsledande i Europa när det gäller batteribussar, tätt följd av BYD.

VDL satsar i allt högre grad nu också på att inte bara leverera elbussar, utan också på att ta ansvar för hela systemet inklusive laddstationer.

Tidigare i år fick VDL en jätteorder på 100 eldrivna ledbussar från Transdevägda Connexxion för trafik i södra Amsterdam från december i år. Och nu kompletterar tillverkaren alltså sin produktportfölj med en liten buss.

MidCity Electric är en åtta meter lång helelektrisk buss med låggolv som gör den lättillgänglig även för rullstolsburna resenärer. Bussen har en förlängd hjulbas vilket gör att flexibiliteten är stor när det gäller exempelvis antal stolar och stolstyp.

Bussen har ett batteri på 87 kWh och en räckvidd på en laddning på upp till 220 kilometer. MidCity Electric lanseras på marknaden under 2018.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)